Skapa konstverk av dina foton

Vad du ska göra med dina foton efter att du tagit dem är helt upp till dig. Valmöjligheterna är många och du kan välja mellan att dela dem på sociala medier, skapa fotoalbum att visa nära och kära eller göra dem till fina tavlor att hänga upp hemma. De flesta nöjer sig med att dela dem med vänner och familj genom sociala medier eller genom att visa fotona digitalt eller utskrivna. Men varför stanna där? Om du har foton du är riktigt nöjd med och som har en bra kvalitet kan du trycka upp dem på en canvas, som poster eller på något annat sätt och sedan sätta upp dem på väggen hemma, på kontoret, lantstället eller ge bort till vänner som present.

Detta ska du tänka på innan du trycker upp dina foton

För det första bör du tänka ut var du vill sätta upp dina tavlor. Det är viktigt att se till att tavlorna passar in i rummets övriga inredning på något sätt. Se till att matcha dina tavlor med snygga tapeter på väggarna för att skapa kontraster och dramatik. När du försäkrat dig om att du vet var du vill sätta upp dina foton måste du först tänka på att se till att foton har en bra upplösning så att det inte blir suddigt om du trycker upp dem stort. Du kan behöva redigera dina foton lite för att förfina färger, kontraster och skärpa för att få det bästa resultatet. Om ditt foto inte har särskilt bra kvalitet, skärpa eller upplösning kan det vara bättre att låta bli att trycka upp det stort. Istället kan du då framkalla fotona och ställa ut i ramar eller skapa kollage av. Det gäller att du funderar ut vad som fungerar bäst för dig och dina foton.

Så ska du tänka när du hänger upp dina konstverk

Tänk på att välja vilken stil du vill gå på. Du kan till exempel välja att skapa en enda stor tavla och sätta upp i ett rum, vilket ger ett klassiskt intryck. Det finns flera sätt att inreda med tavlor på. Du kan annars välja flera foton och sätta upp dem tillsammans på en tavelvägg. Med en tavelvägg skapar du en hemtrevlig och ombonad känsla i rummet. Som att du verkligen lagt ner tid och energi på hur det ser ut. Det viktigaste när det kommer till tavelväggar är hur du hänger upp dina tavlor på bästa sätt. Hur du gör det på bästa sätt beror på ytan på väggen du har valt och storleken på dina tavlor. Du kan antingen välja att sätta upp dem symmetriskt för att det ska kännas organiserat eller asymmetriskt för att skapa en mjukare känsla i rummet.

Previous article

Företagsfotografen

Next article

Inred med foton