Inred med foton

När du känner dig riktigt nöjd med ett foto och vill använda det i ditt hem kan du göra om det till inredning. Det är enkelt att trycka upp dina foton till tavlor, posters eller canvaser för att sedan kunna dekorera med dem. Allt du behöver se till är att fotot har en tillräckligt hög kvalitet så att det inte blir suddigt eller kornigt när du trycker upp det på en stor duk. Försök anpassa storleken på din tavla efter kvaliteten på ditt foto och såklart efter väggen du vill sätta upp den på.

Häng upp din konst på ett snyggt sätt

Det finns två standardtyper av upphängning när det gäller tavlor och konst. Antingen kör du på den minimalistiska stilen eller så satsar du på ett organiserat kaos av konst. Med den minimalistiska stilen hänger du upp en, två eller tre tavlor som på något sätt hänger ihop och ser till att upphängningen är symmetrisk och att alla tavlorna har likadana ramar i samma storlek. Den här stilen ger ett klassiskt intryck och din vägg känns trendig och tidlös. Det kommer aldrig bli omodernt och du kan enkelt byta ut motiven ifall du skulle tröttna på dem eller om du bara känner för att förnya dig. Denna form gör sig bäst i svartvitt eller med väldigt dämpade färger.

Om du istället är sugen på den stil som skapar mer av ett organiserat kaos väljer du helt enkelt ut en hel del olika motiv och sätter upp dem asymmetriskt. Då får du gärna blanda dina egna foton med annan fotokonst eller helt andra motiv för att skapa kontraster och dramatik. Även i denna stil är det viktigt att det finns en röd tråd genom alla tavlorna. Något som gör att de ändå skapar en matchande helhet, det är vad den organiserade delen står för. Kaoset kommer i hur du sätter upp dem på väggen. Ett tips är att lägga ut dem på golvet innan så att du ser hur helheten kommer bli innan du börjar skruva hål och bestämmer vilka som passar bäst var.

Fördelar med att inreda med foton

När du inreder med tavlor är det allra viktigaste att du har bra, snygga och starka ramar. Den största fördelen är att du hur lätt som helst kan byta motiv i ramarna när du känner för det och du kan flytta runt dem i hela hemmet om du tycker att de helt plötsligt passar bättre någon annanstans. Att dessutom inreda med dina egna foton kommer ge dig en stolthet som är svår att hitta på andra sätt. När en gäst frågar om en viss tavla, till exempel var du köpt den, och du kan svara att du tagit den själv kommer det fylla dig av nöjdhet och stolthet. Kanske kommer dessutom dina vänner och familj vilja ha dina foton på sina väggar när de ser hur fina de är hos dig. Du vet aldrig vad du kan få ut av det om du inte provar. Det allra viktigaste är att du vågar prova, det värsta som kan hända är att du blir missnöjd och det är ju inte hela världen.