Tips på redigering

När det kommer till att redigera foton som du själv tagit handlar allt om att du själv ska känna dig nöjd och tycka att fotot och redigeringen är det bästa du kunnat åstadkomma.

Några tips som du kan ha i bakhuvudet när du ska redigera är först att se till att organisera dina redigerade bilder på ett sätt så att du kan hitta originalet och den redigerade bilden enkelt på din dator eller ditt externa minne. Olika sätt att organisera är till exempel att spara i en ny mapp varje gång du importerar dina bilder, som du döper efter datum, plats eller något annat som får dig att komma ihåg vilka foton som finns där.

När du sedan börjar redigera vill man oftast att resultatet ska vara så verklighetstroget som det går. Det vill säga att det knappt ska synas att du redigerat fotot. Gör därför så att du drar markören dit du vill. Redigeringsprogram har ofta markörer inom olika områden som du justerar fotot med, och när du dragit den så pass långt att du tycker att det ser bra ut så drar du tillbaka den lite mot mitten eller ursprungsläget. Detta gör du för att våra ögon ofta lurar oss och tror att fotot ser mindre redigerat ut än det gör.