Foto – Ett sätt att föreviga ett minne

Att ta foton är något som de flesta tycker om att göra i syfte att spara ett minne eller för andra ändamål. Idag kan man fotografera även med moderna mobiltelefoner som Iphone eller Androidmobiler. Upplösningen på nya kameror i mobilerna är mycket bättre än hur de var med de första mobiltelefonerna som kom ut på marknaden. Många använder fotografi som hobby med mer avancerade systemkameror, eller så använder man foto till olika företag, hemsidor eller annat där foton behövs.

Foto inom olika branscher och ändamål

Fotografier kan ha så gott som nästan oändliga användningsområden och ett av dessa är till exempel modellfotografier. Det finns många välkända fotomodeller som kommit och gått inom modebranschen. Modellfotografier tas ofta i en studio med avancerad utrustning och ljusteknik för bästa, optimala fotografierna. De kan även tas modellfoton i utemiljö eller andra omgivningar. Många företag använder sig av foton på sina hemsidor i syfte att visualisera produkter eller tjänster för sina kunder över världen. På internet kan man hitta många unika produkter och hemsidorna har ofta professionella foton av sitt urval. Ett bra exempel är om man tycker om unika, coola minecraft ryggsäckar, kläder, väskor eller accessoarer eller annat spännande man kan finna online! Ska man skapa en hemsida, finns det många bra tips för bra bilder som lockar kunder och ökar försäljningen. Foton kan även användas inom ärenden hos Polisen i olika brottsfall. Ett foto kan vara avgörande för att fungera som ett bildbevis i ett eller fler brottsmål. Foton är viktiga även inom skolan då foton i böcker främjar inlärning och skapar bättre sammanhang i i studieböckernas innehåll.

Hur tar man en bra bild?

Foton kan rent visuellt vara vackra, känsloladdade eller till exempel provocerande. Tanken bakom ett foto kan variera beroende på syfte och budskap. För att ta riktigt bra bilder, oavsett om det är med mobilen eller systemkameran, finns det bra tips för att fota som proffsen och få riktigt snygga bilder! Ska man fota en interiör ska man tänka på att ta bilderna rakt framifrån. Något som inte alla tänker på är att vara medveten om varifrån ljuset kommer. Om man fotar sig själv med solen bakom, finns risk att ansiktet inte framträder som det ska och solen tar över bilden. Dock med rätt teknik, kan bilden blir nästan lite magisk om syftet är att man ska skapa en siluett. Tar man så kallade ”selfie” med en mobil, är tipset att ta bilden lite högre uppifrån och nedåtriktat. Många mobiler har idag smart inställning på fokus om man till exempel vill ställa in fokus på det främre objektet. Att ta foton är att föreviga ögonblick i livet som man alltid kan titta tillbaka på och minnas stunden!

Previous article

Inred med foton