Fotografera med mobilen

En fotograf har inte alltid kameran med sig men garanterat alltid en mobiltelefon i fickan. De nya smartphones har utrustats med avancerade kameror som tar fina bilder och det är en god investering att lära sig att ta riktigt bra bilder med mobilen. Det finns appar som kan ge bättre bilder och mjukvara som ger möjlighet att sköta kamerans inställningar manuellt såsom slutartid, justera ljusinsläpp samt ISO-tal. Lär dig också att hantera blixten genom att exempelvis ta foton med blixt samt utan för att jämföra resultaten. I mörker kan en mobilkamera många gånger prestera bättre foton utan blixt.

Fotografering och grafisk design

För den som gillar bilder, fotografering, bildspråk och grafisk design kan enkelt fördjupa sig i ämnet och bli bättre att kommunicera via bilder. När du arbetar med grafisk design handlar det mycket om produktens funktion samt vilket budskap du vill ge. Tänk alltid på vem och till vilket syfte designen är skapat för. För företag som vill skapa sin grafiska design både billigare och enklare är företaget Klingit redo att hjälpa till. Det har aldrig varit så smidigt som det är nu att via Klingit få ditt företags varumärke att se riktigt bra ut. Klingit kommer att skräddarsy samt optimera processen genom hela designerflödet för ditt företag. Klingit skapar snabbt, kostnadseffektivt och professionellt ditt företags design till ditt företags belåtenhet och kunders samt konkurrenters beundran.

Ta många bilder med mobilen

Det har ingen betydelse hur många bilder du tar med din mobil. Spara endast de bilder som du känner dig nöjd med. Om du tar närbilder eller porträtt är det klokt att testa olika vinklar och flytta dig gärna nära ditt objekt. Redigera dina bilder innan du sparar dom. Det finns flera program till låga priser eller helt gratis som gör samma jobb (eller bättre) än dyra proffsprogram eller Photoshop. Med dessa program kan du enkelt mörka ner, ljusa upp eller öka skärpan med mera. Var noga med att beskära bilderna på ett bra sätt så att du verkligen framhäver ditt foto.

Nyttiga program som är gratis

Det finns flera bra och nyttiga program som du kan ladda ner gratis såsom Photoscape. Här kommer du att få verktyg, filter, specialeffekter (exempelvis sätta text till fotot), kombinera bilder eller göra bildsidor.

Xnview är gratis och ett ganska kraftfullt program med bildbehandling, skapa bildspel samt skärmdump.

Zoner Photo Studio är ett gratis, enkelt samt trevligt bildbehandlingsprogram att jobba med.

Picturenaut är ett gratis program där du kan skapa high dynamic range bilder.

Bilder som tagits med smartphones är en växande marknad och en fotograf behöver inte alltid ha sin avancerade digitalkamera till hands för att ta fina bilder.