Använd dina foton på sociala medier

Efter att du tagit fotot, redigerat det och du känner dig nöjd med din slutliga produkt kanske det är svårt att veta vad du ska göra med det.

Det allra vanligaste nuförtiden är att lägga upp det på sociala medier, oavsett om det är på Instagram, Facebook, Pinterest, en blogg eller något annat forum.

Instagram är den största plattformen för fotodelning på internet just nu. Där kan du få din sida att växa genom att lägga ut bra foton. För att locka fler följare ska du försöka använda hashtags, eller taggar, som är relevanta till ditt foto. Försök välja taggar som passar din bild och som är tillräckligt stora för att många ska hitta den, utan att vara för stor så att bilden försvinner i havet av taggade foton. Försök nischa in dig lite och överanvänd inte taggarna, då kan det vara svårt att veta vilka som fungerar och inte.

Ett annat trick för att få fler följare är att uppdatera ofta och vara aktiv på din sida. Svara eller gilla folks kommentarer och se till att dina följare känner sig sedda.

Om du vill fånga människors intresse ska du försöka skriva intressanta texter till dina bilder. Det kan antingen vara om hur, när och var du tog just den bilden eller något intressant om det som finns på bilden för att sticka ut från mängden som ofta bara skriver ut någon kort mening eller enbart använder en emoji. Skriv minst några meningar och skriv med inlevelse.

Next article

Tips på redigering