Fotografera din manikyr

Om du arbetar med att göra manikyr vill du säkert marknadsföra din verksamhet. För att på bästa sätt visa kunderna hur du utför din manikyr är det effektivt att använda bra foton. Med varierade bilder som visar din bredd och kunskap inom manikyr kan du enkelt visa kunderna fördelarna med att boka tid hos dig.

För att kunna ta bra bilder till din portfolio behöver du nagellack i många olika färger. Hos Apoteket Hjärtat hittar du nagellack i neutrala och ljusa nyanser samt mer starka och sprakande kulörer. Här finns särskilt nagellack som andas och som täcker eventuella skador och missfärgningar på naglarna. Du kan också hitta produkter som ger dig skyddande nagelvård och verkar stärkande och återfuktande.

Manikyr – en kosmetisk skönhetsbehandling

Med manikyr ger du dina kunder en kosmetisk skönhetsbehandling, där du formar och filar deras naglar samt dekorerar dem med färg. Du kan också ge manikyrbehandlingar med särskild specialisering på händer eller fötter. Till händerna brukar mjukmedel och lotion användas. När behandlingen utförs på kundernas fötter kallas den istället för en pedikyr. En populär behandling är fransk manikyr där naglarna målas med en vit tipp längst ut, detta kan kombineras med en rad olika färger som beige eller rosa.

Ta säljande bilder

För att ta perfekta nagelbilder behöver du en god ljussättning, då ljuset är bland det allra viktigaste för att skapa vackra fotografier. Du behöver hitta ett bra ställe för din studio, där det finns gott om ljus. Det är bra om studion har dagsljus bakifrån, så att ljuset kommer bakom din rygg när du arbetar. För att bilderna ska bli så säljande som möjligt är det också viktigt med en bra bakgrund. Se till att bilderna tas med en bakgrund som skapar en bra kontrast till naglarnas och hudens färg.

Det kan vara klokt att i förväg prova olika poser så att manikyren kommer till sin fulla rätt. Genom att hålla upp dina händer före varje foto och på detta sätt låta blodet cirkulera kan du skapa bilder med en bra hudton. Du kan också experimentera med olika sorters rekvisita, som en kuvertväska eller en frukt som du håller under naglarna. I de flesta fall brukar det behövas relativt långa bildserier innan du har kunnat skapa den perfekta bilden. Du kan träna din förmåga som fotograf genom att att prova många olika vinklar, eller ställa in kameran så att flera bilder tas på samma gång. Om du då rör dina händer samtidigt som du fotograferar har du en god möjlighet att hitta en säljande bild.