Fota till logon och gör snygg presentreklam

Alternativen för att marknadsföra sitt företag är idag fler än någonsin. Förutom de klassiska medierna som radio, tv och tidningar finns det numera även sociala medier, nyhetsbrev och hemsidor. Ett kul alternativ som kombinerar klassiskt med innovation är presentreklam, där du ger bort fina gåvor med din logo på.

Vilken typ av gåva du vill ge bort beror dels på vilket slags föredrag du driver, dels på din målgrupp. Detsamma gäller din logo – den ska vara representativ och lätt att känna igen och därför är det viktigt att den verkligen känns unik för dig. För användbara och välgjorda presentprodukter kan du vända dig till https://medtryck.com/ där du får ett brett sortiment och professionell hjälp med hur du ska gå tillväga.

Skapa en egen design

Du behöver inte vara grafisk formgivare eller professionell fotograf för att få fram en logo som passar för dina presentprodukter. Medan en sådan person kan stå för det rent tekniska, kan du själva bidra med mycket genom att ta fram kameran eller mobilen och börja fotografera inspirerande, vackra och unika motiv. Känner du dig lite osäker på hur du ska gå tillväga kan du läsa någon enkel artikel om foto men också ta del av de tips som du kommer få här.

Din logo representerar ditt företag och det du säljer, oavsett om det är en vara eller tjänst. När du ska ta foton för att skapa loggan är det en bra början att se hur andra har gjort. De kanske har inkorporerat berömda monument och statyer eller valt färger som passar det de erbjuder? Se vad du själv gillar och håll hela tiden din målgrupp i sinnet medan du fotar. Ska du rikta dig åt sportiga friluftsmänniskor kan det passa med presenter som t-shirts, vattenflaskor, handdukar och friluftspallar och pryda dem med en logo med inspiration från naturen. Är det en restaurang eller ett café du driver? Ge bort choklad, ostbrädor eller muggar – sannolikheten är ju att dina kunder är roade av mat och dryck. Här kan motiven föreställa allt som är ätbart eller kanske ett igenkännbart föremål som finns på ditt etablissemang.

Tänk också på att din logo ska kunna passa på olika föremål. På ett paraply eller en väska kan du trycka stora motiv medan en penna kräver mycket mindre mått. Gör din logo flexibel genom att ge den en stil som fungerar i flera format, men håll alltid kvar dess design och karaktär.