Att vara modell för fotografer

Vissa tar varje chans de kan att stå framför kameran så fort en sådan kommer fram. Andra drar sig hellre undan. En förutsättning för att man ska lyckas bra som modell är att man faktiskt trivs med att vara framför kameran. Men vad bör man tänka på som modell, och hur ska man som fotograf vara?

Vara bekväm framför kameran

En av de viktigaste sakerna är att modellen är bekväm framför kameran. Om man ska vara modell för ett företag som utför plastikoperationer, som https://ak.se/, eller om man ska representera något annat vill man att kunder ska lockas dit. En modell som ser obekväm ut på bilderna lyckas inte med sitt arbete. Som modell är det klokt att jobba på sitt sätt att vara framför kameran. Känner man sig lite otrygg är det bra att be en vän eller någon man litar på att ta ett par bilder så man vänjer sig vid känslan.

Följ fotografens instruktioner

Som modell är det av yttersta vikt att man följer fotografens instruktioner så gott man kan. Det är bättre att fråga om man inte förstår. Ibland kan det också vara så att fotografen säger att man själv ska posera på det sätt man känner sig bekväm vid för att bilderna ska bli mer naturliga. Då gör man klokt i att bara tänka bort fotografen och sätta eller ställa sig på samma sätt som man brukar.

Att fota människor

När man som fotograf ska fota människor är det bra att tänka på att alla inte är vana att stå framför en kamera. Det är bra att ha lite tålamod. Använd komplimanger och uppmuntra personen så nervositeten släpper.

Vad bör man tänka på som modell?

Som modell bör man tänka på att man i regel ska representera något. Ska man vara med i en reklam vill man att reklamen ska locka och då bör man göra ett gott intryck. När det gäller kläder och smink ordnas det i regel samtidigt som fotograferingen. Dock kan det förekomma att man ska komma klädd eller sminkad på ett visst sätt. Det talar fotografen i så fall om innan fotograferingen ska ske.