Tips för en lyckad modeplåtning

Det finns många olika sorters fotografer. En sorts fotograf är den som fotograferar i kommersiellt syfte där modellen visar upp kläder, skor eller accessoarer. Den typen av fotograf kan kallas för en modefotograf. Du behöver inte vara en etablerad fotograf för att prova på hur det är att vara modefotograf. Du kan fråga dina vänner om de kan tänka sig ställa upp som modell. I det här inlägget kommer du att få några tips på saker som kan vara bra att tänka på för att du ska lyckas med modeplåtningen.

Bra kläder

Något som är väldigt viktigt för att du ska lyckas med din modeplåtning är att modellerna har bra kläder. Det är inte alltid det lättaste att ha koll på vilket mode som gäller för stunden. Det bästa du kan göra då är att kolla in populära klädbutiker för att se vad de har i sina utbud. Ett bra exempel på det är https://www.na-kd.com/sv som är en av Sveriges och Europas mest populära butiker som säljer mode på nätet. När du går in på deras hemsida får du både inspiration på kläder som är moderiktiga och se exempel på hur dina modeller kan posera på dina bilder.

En annan sak som kan vara bra att tänka på när det kommer till klädseln är att det är viktigt att du tänker på vädret ifall du har valt att fotografera utomhus. Det är viktigt att modellerna känner sig bekväma och att deras upplevelse blir så behaglig som möjligt. Om dina modeller ska ha tunnare kläder när det är kyligt ute ska du se till att de har tillgång till varma kläder, filtar och värmande drycker mellan varven.

Poser

I det förra stycket nämnde vi kort det här med poser. För att dina bilder ska bli minst lika lyckade som de du ser i modemagasin, sociala medier eller klädbutiker behöver du kunna instruera dina modeller med olika sorters poser. För att få inspiration på poser kan du läsa modemagasin, kolla på hemsidor som säljer mode och kolla runt på sociala medier och lägga märke till hur modellen ser ut på bilden. Eftersom att det kan vara rätt svårt att lägga alla olika sorters poser på minnet kan det vara en bra idé att spara de poser du tycker om i din telefon eller på sociala medier för att kunna visa modellen på plats hur du tänkt dig bilden. Det är viktigt att dina modeller har olika poser på bilderna för att du ska få ett så bra resultat som det är möjligt.

Vinklar

Förutom att dina modeller kan stå i olika vinklar och poser kan även du som fotograf tänka på att ta bilderna från olika vinklar. Det finns massor av olika sorters vinklar att välja bland och på internet kan du läsa mer om olika sorters kameravinklar du kan testa på din modeplåtning.

Plats

En annan viktig del för att du ska lyckas med din modeplåtning är platsen där plåtningen sker. Det kan vara stilrent att ta bilderna i en fotostudio. Men om du vill att dina bilder ska sticka ut i mängden kan du fotografera framför en graffitivägg eller i en skog.

Previous article

Så får du ett fint leende